info

Boeren Eerst

Wij helpen kleinere boeren. In alles wat we doen plaatsen we boeren op nummer één.

Fatima and Raphael Fatima Bingesiti and Raphael Mwande, smallholder farmers from Majawa, Malawi.

Het is een bittere ironie dat de meerderheid van de hongerigste mensen ter wereld boeren zijn. 

Meer dan 50 miljoen kleinere boeren in Sub-Sahara Afrika zitten vast in een jaarlijkse cyclus omdat ze niet in staat zijn om voldoende voedsel te verbouwen om hun gezinnen te voeden. Ondervoeding kan ernstige, levenslange effecten hebben, vooral voor kinderen, wiens kansen hierdoor tijdens hun jeugd worden ontnomen.

De uitdagingen die honger met zich meebrengt zijn enorm, maar niet onoverkomelijk. Moderne technieken hebben boeren over de hele wereld in staat gesteld om enorme winsten in gewasopbrengsten te behalen. One Acre Stichting levert bewezen tools aan kleinere boeren in afgelegen gebieden in Sub-Sahara Afrika, waar oogst opbrengsten en toegang tot financiering achterlopen.

Fatima and Raphael Farming in Malawi

Welvarende Boeren, welvarende Gemeenschappen

Wanneer boeren floreren, doen hun gemeenschappen dat ook. Kinderen die genoeg te eten hebben gaan vaker naar school en presteren beter. Ze zijn ook gezonder en hebben minder kans op dwerggroei en andere ontwikkelingsachterstanden. Wanneer boeren extra inkomen hebben, investeren ze dit in onderwijs, zorgen ze voor bedrijvigheid in hun gemeenschappen, en helpen hun buren in nood. En wanneer ze duurzame landbouwtechnieken toepassen, profiteert ook het milieu om hen heen, zodat toekomstige generaties voedzaam voedsel van het land kunnen blijven verbouwen.

Boeren Eerst

Honger en armoede zijn oplosbare problemen. We kunnen beide uitroeien, nog in onze generatie.

De oplossingen die daarvoor nodig zijn hebben we al bedacht - nu is het tijd om ze waar te maken.


Subscribe to our Newsletter


Sign up to receive updates on our work and the farmers we support!