info

Nationale Postcode Loterij

One Acre Fund ontving een bijdrage van 1,5 miljoen euro voor ons bomen planten programma in Oost Afrika (2021-2024).

Dutch Postcode Lottery

Met steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen de boeren van One Acre Fund de komende 3 jaar miljoenen bomen planten op hun land in Oost-Afrika. Voor kleine boeren zijn bomen een van de effectiefste manieren om armoede te verlichten en degradatie van land tegen te gaan. Bomen gaan erosie van de akkers tegen, verbeteren de bodemstructuur en helpen ook CO2 uit de lucht te halen.  Bovendien gebruiken kleine boeren de takken voor de bonenteelt en de bladeren als voer voor hun koeien of geiten. Doordat de bomen nu op hun eigen land groeien verminderd de druk op de natuurlijke begroeiing in de omgeving. Door de schaarste aan bomen in deze landen is dit van groot belang.

In combinatie met zgn ‘matching funds’ kunnen de boeren met behulp van de bijdrage van de Loterij de komende 3 jaar 43 miljoen bomen planten in Rwanda, Malawi en Ethiopië. Daarmee dragen zij bij aan het ambitieuze doel van One Acre Fund om tegen 2030 1 miljard bomen te planten en Afrika verder te vergroenen.

De Nationale Postcode Loterij is opgericht in 1989 om goede doelen te steunen die werken aan een eerlijke en groene wereld. Via ten minste 40 procent van de ticketprijs van de speler werft de loterij fondsen om meer dan 100 goede doelen organisaties te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Postcode Loterij.

Subscribe to our Newsletter


Sign up to receive updates on our work and the farmers we support!